Unitaire Reiki

Reiki is een heel oude helende kunst die lang onbekend gebleven is maar dankzij Dokter Mikao Usui in het begin van de 20ste eeuw publiekelijk bekend werd. Het is een samenvoeging van 2 Japanse woorden: Rei wat universeel betekent en Ki wat energie betekent.

De techniek bestaat uit het kanaliseren en doorgeven van universele energie door het opleggen van handen. Deze universele energie stimuleert onze eigen vitale kracht en zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat het lichaam het dynamisch proces van genezing kan starten en er een natuurlijke balans ontstaat.

Deze energie draagt vele namen onder andere prana, chi, licht, Qi, khi, …

Het is een alomtegenwoordige energie die in ons, mensen, circuleert maar ook in dieren, planten, … stroomt, het is de bron van alle leven op aarde.

De Unitaire Reiki variante die ik uitoefen is een samensmelting van verschillende vormen van Reiki (Usui, Karuna, Multidimensionale en Shamballa). Hieraan werden er enkele nieuwe Unitaire symbolen toegevoegd teneinde het te vervolledigen.

In deze nieuwe vorm van Unitaire Reiki is er een extra dimensie toegevoegd namelijk klank. Elk symbool wordt gezongen tijdens de behandeling aangezien de stem een trilling of frequentie creëert waardoor de gezongen symbolen nog dieper weergalmen.

Unitaire Reiki zorgt ervoor dat het trilling of vibratie veld van elke persoon verhoogd kan worden om zo veranderingen van binnenuit te creëren.

De sessie begint met een dialoog waarin we definiëren wat uw verwachtingen zijn en waar u aan zou willen werken.

Eens dit gebeurd is neemt u plaats op een massagetafel waarop u kan liggen en ontspannen. Het liefst draagt u losse en comfortabele kledij zodat u zich op uw gemak voelt.

Achteraf volgt de eigenlijke Reiki sessie waarbij de symbolen gezongen worden over het hele lichaam.

Sommigen ervaren bij een Reiki behandeling lichte prikkelingen of tintelingen, een druk of energie stroom die door hun lichaam loopt, maar elke ervaring is anders en uniek, daardoor is deze ook moeilijk te omschrijven. Vaak wordt er een moment van diepe relaxatie ervaren.

Na afloop neemt u rustig uw tijd om alles tot u te nemen en bespreken we samen nog hoe de ervaring voor u was.

Unitaire Reiki stimuleert de doorstroom van de energie doorheen het lichaam en brengt het terug in balans. De energie wordt gestuurd naar de plekken waar het lichaam er het meest nood aan heeft. Het verwijdert stress en bezorgt een diepe relaxatie. Met Unitaire Reiki werkt men op alle vlakken fysisch, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit gebeurt op een zachte doch diepe manier. Dit laat ons toe om tot op de kern van het probleem te dringen en niet enkel de symptomen te bestrijden. Hierdoor zorgen we ervoor dat eens het symptoom verdwenen is het niet meer terug kan komen. Hieronder enkele voorbeelden waar Unitaire Reiki een gunstig effect op kan hebben:

 • Burn-out en depressie
 • Stress gerelateerde klachten
 • Verwijderen van blokkades
 • Migraines/hoofdpijnen
 • Oude patronen doorbreken
 • Slechte slaap
 • Lichamelijke klachten/ontstekingen
 • Negatieve emoties/ideeën
 • Diepe relaxatie
 • Zich her-connecteren met zichzelf
 • Lichaam en geest terug in balans brengen
 • Unieke rust ervaring
 • ….

Geen nood indien u uw klacht niet terugvindt, een Unitaire Reiki behandeling heeft baat op de meest voorkomende kwalen. Maar ook al heeft u geen onmiddellijke klachten, toch kan een Unitaire Reiki behandeling wonderen doen! Deze leidt tot een diepe relaxatie en, naderhand, voelt u zich herbronnen. Dus wacht niet langer en neem terug de tijd om in uzelf te investeren! Uw lichaam zal er u dankbaar voor zijn.

Aarzel niet mij te contacteren om te bekijken hoe ik u verder kan helpen!

Unitaire reiki

Een sessie duurt +/- 90 minuten en bedraagt € 70


De ruimte waarin ik u ontvang

Ruimte voor therapie met massagetafel